Ontmoeting

s

Ontmoeting

De Kloef en Den Engel zijn "stuyfplekken" waar iedereen welkom is. Buurtbewoners, toevallige voorbijgangers, jongeren, jongvolwassenen en ouderen ...

De Kloef en Den Engel zijn "stuyfplekken" waar iedereen welkom is. Buurtbewoners, toevallige voorbijgangers, jongeren, jongvolwassenen en ouderen. Iedereen is hier welkom. We ontmoeten mensen door het delen van passie en interesses. Jouw goesting en niet je beperking staat hier centraal! 

 

Activiteiten

Doorheen het jaar organiseren we heel wat verschillende activiteiten. Een kwis- of bingo-avond, creatieve workshops, fuiven, kook- of filmavonden. We gaan ook vaak samen op stap. Maar ook festivals bezoeken, motorrun, musea of pretparken, fietstochten, daguitstappen, weekendtrips en reizen in binnen- of buitenland staan hier vaak op de agenda.

Het activiteitenaanbod van Den Engel en De Kloef is zeer divers. Onder de knop agenda vind je steeds een recent overzicht van de activiteiten van de komende 2 maanden. Onze activiteiten zijn zoveel als mogelijk toegankelijk voor iedereen. Is dat niet het geval dan vermelden we dit in de omschrijving van de activiteit.

 

Clubwerkingen

Een clubwerking bestaat uit een vaste groep deelnemers. Deze groep komt op regelmatige tijdstippen samen (meestal maandelijks) rond een gedeelde interesse. Sommige clubwerkingen zetten een competitie op, andere brengen mensen samen rond een bepaald thema. De verantwoordelijken van de clubwerkingen zijn vrijwilligers.

 

Samenwerkingen

Ontmoeting organiseren doe je niet alleen. We werken nauw samen met andere ontmoetingsruimten en organisaties in Roeselare en Tielt. Op die manier kan ook jij gebruik maken van een nog bredere activiteitenwaaier en heel wat nieuwe mensen leren kennen.


Stuyfplek ism De Stuyverij vzw

Onze ontmoetingsruimtes zijn plaatsen VOL-DOENING. Je kan er actief op zoek naar ruimte om te experimenteren en te connecteren. We bouwen er samen met jou verbindende netwerken uit die jou in staat stellen je dromen te realiseren. We organiseren er regelmatig...

Open-pand-dagen

Cowerklabs

Stuyfsessies

Connectorstafels

Tijdens deze momenten ontmoet je anderen die vertellen wat hun bezig houdt en waar ze hulp bij kunnen gebruiken OF net hulp te bieden hebben. Je kan er anderen inspireren of geïnspireerd geraken. Of minstens krijg je er feedback en de nodige ruggensteun om te starten met ondernemen in jouw vrije tijd!


Ontmoeting ism Mivalti en OC St-Idesbald

Samen met voorzieningen in onze buurt stemmen we ons ontmoetingsaanbod af. Leefgroepen komen graag langs om even buiten de muren van de voorziening te zijn. Maar is méér... VOC Opstap is in heel wat vrijetijdsaanbod van deze partners betrokken. Belangrijk om te weten is dat je geen PVF of RTH punten hoeft in te zetten om gebruik te maken van ons aanbod.


Buurtontmoeting ism De KomAf

We werken samen met inloophuis De Komaf om onze ontmoetingsruimte nog laagdrempeliger te maken. Op donderdagnamiddag passen wij onze prijzen aan jouw portemonnee aan. Je ontmoet er mensen uit de buurt en kan er gratis gebruik maken van de computerruimte. Voor wie graag actief bezig blijft is er de mogelijkheid om samen met anderen activiteiten in de buurt op te zetten zoals dag van de buren, buren bij kunstenaars of buitenspeeldag.


Tuin Der Lusten

De volksvergaderingen van het sociaal artistiek project TDL gaan regelmatig door in onze gebouwen. Iedereen die graag cultureel en creatief bezig is kan hier zeker zijn ei kwijt. Een medewerker maakt je graag wegwijs in de talloze werkgroepjes die jaarlijks toewerken naar een bijzonder hoogtepunt.


Lidmaatschap?

Van De Kloef en Den Engel kan jij je lid maken. Je ontvangt dan ons tweemaandelijks tijdschrift de Opstapkrant, krijg je een lidkaart, een gratis drankbonnetje en korting bij tal van activiteiten. Op onze verjaardagsfeesten krijg je taart en je krijgt voorrang bij bepaalde activiteiten zoals bv. de jaarlijkse reis. Maar lid worden is helemaal niet verplicht!

Toch goesting?

Lid worden kost 15 euro.                                                                                                                                  

Je komt langs in de ontmoetingsruimte hiervoor en je ontvangt meteen je lidkaart.

Vrijetijdspas

Heb je een kleine portemonnee? Vraag dan eens na of jij in aanmerking komt voor een vrijetijdspas. Met deze pas krijg je tal van kortingen in ons aanbod, maar ook in het vrijetijdsaanbod van heel wat Roeselaarse verenigingen en organisaties. Info kan je krijgen in onze Vrijetijdswinkel.


Verhuur ontmoetingsruimte

Interesse om onze zaal te huren voor een feestje? Bent u op zoek naar vergaderruimte? U vindt nergens een geschikte ruimte voor het organiseren van een workshop? 

Pand 46 (RSL) en Pand 19 (TLT)

Onze locaties in Roeselare en Tielt bieden tal van mogelijkheden tegen democratische prijzen. Neem vrijblijvend contact rond de verhuurmogelijkheden van ons pand via info@vocopstap.be